top of page

Tillbyggnationer

Tillbyggnationer som gör skillnad

– Widerbergs Bygg & Entreprenad, där dina idéer blir verklighet.

Trä Garage

Vi hjälper dig! 

Oavsett om du vill bygga garage i Västervik eller genomföra en tillbyggnad, är valet av erfarna hantverkare i Västervik avgörande. Vi på Widerbergs Bygg & Entreprenad är här för att guida dig genom hela processen, från planering till färdigställande.

Bygg & Entreprenad

Vad är skillnaden:
Nybyggnation och Tillbyggnation i Västervik?

Både nybyggnationer och tillbyggnationer kräver (med få undantag) bygglov och därför kan det finnas en viss fördel att ha koll på reglerna, eller åtminstone vad som skiljer dessa åt, innan man startar en sådan process.  

Vid nybyggnation skapar du en helt ny byggnad på tomten, såsom ett bostadshus, ett fristående garage eller kanske ett Attefallshus. Vid nybyggnation har du alltså möjligheten att skapa något helt separat och helt nytt på din tomt i Västervik. 

Å andra sidan ger tillbyggnation dig chansen att utnyttja det befintliga utrymmet och anpassa det efter ditt behov, vare sig det är genom att lägga till ett extra rum eller ett helt våningsplan.Tillbyggnation innebär nämligen att du utökar din befintliga fastighet. Det kan vara att lägga till en ny bostadsdel eller skapa ett extra våningsplan för att omvandla ditt hus till ett tvåplanshus.

En tillhörande fördel vid tillbyggnation är att man kan nyttja ROT-avdraget, som är ett skatteavdrag på arbetskostnaden som man kan använda sig av när man anställer oss på Widerbergs. 

 

Så - vill utöka ditt utrymme, är det viktigt att förstå skillnaderna mellan dessa två byggprojekt. Finns den minsta osäkerhet är vi här för att svara på de frågor som kan tänkas dyka upp både innan, under och efter hela processen. 

Välkomna att kontakta oss om det är något ni undrar över: 

bottom of page