top of page

ROT-avdrag

Välkommen till vår värld av rotarbeten – en möjlighet att förvandla ditt hem till något ännu bättre.

Vi specialiserar oss på allt från ombyggnationer och tillbyggnader till reparationer och underhåll, med fokus på att bevara eller förbättra din bostad. Oavsett om det handlar om att återställa till ursprungligt skick eller införa innovativa installationer, är vi här för att förverkliga dina idéer.

Låt oss guida dig genom reglerna för småhus, bostadsrätter eller ägarlägenheter – din drömbostad är bara ett klick bort!

VAD ÄR ROT-AVDRAG?

När du anlitar ett företag för rotarbete kan du få skattereduktion genom rotavdrag för arbetskostnaden, där företaget kan dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden på fakturan. Material och resekostnader ingår inte i avdraget, och det är företaget som ansöker om rotavdrag för dig.

MEN Hur fungerar rot-avdraget?

Rotavdrag är en skatteförmån som ger privatpersoner möjlighet att dra av en del av arbetskostnaden för renoverings-, ombyggnads- eller tillbyggnadsarbeten i eller i anslutning till sin bostad.

 

Enligt Skatteverket fungerar rotavdraget enligt följande:

  • Anlita registrerade företag: För att få rotavdrag måste du anlita ett företag som är registrerat för F-skatt och godkänt för att utföra ROT-arbeten.

  • Arbetskostnaden ger rätt till avdrag: Endast arbetskostnaden ger rätt till rotavdrag. Du kan dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden på fakturan.

  • Material och resekostnader utesluts: Material och resekostnader i samband med arbetet omfattas inte av rotavdraget och ger inte rätt till skattereduktion.

  • Ansökan görs av företaget: Det är företaget som utför arbetet som ansöker om rotavdraget på din vägnar. Du behöver inte göra någon separat ansökan själv.

Rotavdraget är en förmånlig möjlighet för privatpersoner att minska kostnaderna för renoveringsarbeten i hemmet och stimulera byggbranschen. Det är viktigt att vara medveten om reglerna och använda registrerade företag för att dra nytta av denna skatteförmån.

Informationen är hämtad från Skatteverket i november 2023 och kan variera beroende på aktuella lagändringar så det kan vara bra att titta upp om några förändringar har skett på sista tiden.

(Vi reserverar oss för eventuella tryckfel eller utdaterad information, uppstår osäkerhet - kontakta Skatteverket).

Fördelar

ROT-avdraget är en attraktiv möjlighet för hemägare att förbättra sina bostäder samtidigt som det gynnar både den privata ekonomin och byggindustrin.

trä

Skattereduktion

En av de mest påtagliga fördelarna med att använda ROT-avdrag är skattereduktionen. Genom att dra av en del av arbetskostnaden på din skatt kan du betydligt minska kostnaden för renoverings-, ombyggnads- eller tillbyggnadsarbeten i ditt hem.

Trähusrama

Ingen extra administration

Genom att vi som utför arbetet ansöker om ROT-avdraget behöver du som kund inte bekymra dig om komplicerad administration. Detta gör processen smidigare och mindre tidskrävande för dig som privatperson.

svart tak

Ökat fastighetsvärde

Genom att använda rotavdrag för förbättringsprojekt kan hemägare öka värdet på sin egendom. Renoveringar och uppgraderingar kan inte bara göra bostaden mer attraktiv för de boende utan också öka dess marknadsvärde som är särskilt fördelaktigt vid eventuell framtida försäljning av fastigheten.

bottom of page